Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden uw website,
zo dat u zich kan richten op de zaken waar u goed in bent.

Full service bureau voor internetcommunicatie

Webspresso is een klein bureau, dus korte lijnen. Dit betekent een transparante aanpak, direct contact en duidelijke afspraken.

De eerste stap naar uw online communicatie is in een persoonlijk gesprek de doelstellingen in kaart te brengen. Van u, maar ook van uw klanten. Wat wilt u bereiken en welke verwachtingen hebben uw klanten als men uw website bezoekt. Verborgen wensen komen boven tafel.

Wanneer extra expertise nodig is voor een perfect resultaat, heeft Webspresso een breed netwerk van (online) communicatiespecialisten op het gebied van strategie, ontwerp, ontwikkeling, content (tekst en beeld) en beheer. Dat maakt het mogelijk om complete communicatiecampagnes te ontwikkelen, ook offline. Crossmediaal: nieuwe media ontmoeten traditionele media.

Waar zijn we goed in

 • Het bouwen van een functionele, intuïtieve en gebruiksvriendelijke websites

  Een goede website biedt een intuïtief en gebruiksvriendelijk ontwerp, dat zorgt voor gemakkelijke navigatie en toegankelijkheid voor alle gebruikers. Het levert snelle laadtijden en is geoptimaliseerd voor prestaties op alle apparaten. Bovendien biedt het waardevolle en boeiende content die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de bezoeker.

  Webspresso mugs, have a sip of coffee.
 • Het ontwikkelen van uw project met Laravel

  Voor het ontwikkelen van complexe webapplicaties gebruiken we Laravel. Laravel is een open-source webframework gebouwd op PHP, ontworpen voor het creëren van geavanceerde webapplicaties. Het bouwen van uw website met Laravel biedt talloze voordelen. De elegante syntax en robuuste framework stroomlijnen de ontwikkeling en garanderen een snellere en efficiëntere oplevering van uw project.

  De schaalbaarheid zorgt ervoor dat de applicatie naadloos kan meegroeien met de behoeften van uw bedrijf. Over het algemeen biedt Laravel een krachtige, veilige en efficiënte oplossing voor uw project.

  Work in progress: Sportkleding Bazaar made in Laravel
 • Examples of webshops made by Webspresso.

  Het opzetten van uw webshop

  Wilt u een webshop, maar weet u niet waar u moet beginnen?

  Webspresso zet een complete webshop voor u op in Woocommerce (WordPress).

  Bekijk een voorbeeld van de volgende webshops die wij hebben gemaakt voor Bolstertees en Eigenstijl.

 • Het ontwikkelen van betrouwbare webformulieren

  Een webformulier is een belangrijk en nuttig hulpmiddel om in contact te komen met uw (potentiële) klanten. Webspresso hecht waarde aan niet alleen de veiligheid en betrouwbaarheid van dit proces, maar zorgt ook ervoor dat de formulieren efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn voor bezoekers.

  Webspresso heeft uitgebreide ervaring in het maken van verschillende formulieren, waaronder reserveringsformulieren die gegevens opslaan in een database, diverse registratieformulieren en contactformulieren.

  Various webform, safe, efficient and user-friendly
 • Het up-to-date houden van uw website

  Webspresso geeft de voorkeur aan het bouwen van uw website in een content management systeem zoals Joomla of Wordpress. Dit biedt vele voordelen op het gebied van beheer, flexibiliteit, schaalbaarheid, gebruikersbeheer etc.

  Voor elk CMS wordt met regelmaat een update vrijgegeven. In de meeste gevallen betreft dit een beveiligingsupdate waarin lekken worden gedicht om bijvoorbeeld potentiële hack-pogingen voor te zijn. Dit zijn belangrijke en essentiële updates. Helaas is de frequentie waarin de nieuwe versies en/of updates zich aanbieden onvoorspelbaar.

  Webspresso biedt een 'Service & updates-abonnement' op basis van een vaste onderhoudsbijdrage per kwartaal. Hiermee houden wij de website up-to-date, zonder dat u daar omkijken naar heeft. Binnen de onderhoudsbijdrage is het frequent maken van een backup een belangrijk onderdeel. Hierdoor kunnen wij, ingeval van een onverwachte calamiteit, snel uw website weer operationeel maken.

  Kleine aanpassingen aan uw website (plaatsen en/of vervangen van teksten/afbeeldingen/formulieren) worden gewoon kosteloos uitgevoerd, wel zo makkelijk.

Waar u op kunt bouwen

Full service. Dat betekent in de praktijk dat Webspresso adviseert, bedenkt, ontwerpt, ontwikkelt, realiseert en onderhoudt.

Die verschillende diensten leggen wij hier stuk voor stuk even uit.

Webontwerp

Webontwerp is veel meer dan een website er mooi laten uitzien. Online gaat functie boven vorm.

Welke functies moet uw website bevatten? Wat voor informatie wilt u kwijt? Welke interactie wilt u aangaan? Wat wilt u online uitstralen? Welke extra mogelijkheden wilt u? Bij het ontwerp houdt Webspresso rekening met zichtbare vormgeving én alles erachter: informatie, techniek, navigatie, vindbaarheid, zoekmogelijkheden, enzovoorts. Stap voor stap ziet u uw website groeien. Van de eerste streep tot de uiteindelijke vorm. Laat u verrassen door onze werkende webcreaties!

Webontwikkeling

Van ontwerp naar écht online. Keurt u het webontwerp van Webspresso helemaal goed? Dan werken wij het uit tot een écht werkende website.

Dat doen wij in de meeste gevallen in een Content Management Systeem (CMS). Daarmee kunt u zelf gemakkelijk uw webteksten en beelden wijzigen en onderhouden, dankzij een afgeschermd beheersysteem.

Webspresso kan voor u ook op maat gemaakte modules of componenten ontwikkelen. Gedacht kan worden aan een beheersysteem van uw klanten of een catalogusmodule. Geheel afgestemd op uw wensen.

Service en onderhoud

Blijf de lezer verrassen met nieuwe content. Wat gedrukt staat, is definitief. Maar een website heeft als voordeel dat de inhoud continu aan te passen is. Online communiceren betekent altijd kunnen updaten en veranderen.

De lezer blijven verrassen met nieuwe content. Zodat die regelmatig terugkeert. Met een CMS kunt u het onderhoud zelf verzorgen, maar u kunt het webonderhoud ook overlaten aan Webspresso. Voor u plaatsen wij graag nieuws op uw website of blog, houden wij bezoekstatistieken bij en passen wij tekst, beeld of andere contentonderdelen naar wens aan. Dagelijks, wekelijks… wanneer u wilt.

Concept en strategie

Uw (mobiele) website is een sterk communicatiemiddel. Maar het komt het beste tot zijn recht als onderdeel van een totale communicatiestrategie.

Als de verschillende uitingen van een campagne verwijzen naar en verder leven op uw website. Als de bezoeker, via bijvoorbeeld een banner, brochure, advertentie of visitekaartje, op uw internetpagina’s dezelfde communicatiekracht ervaart als daarbuiten. Webspresso laat uw website graag naadloos passen binnen uw totale communicatieplan. Schakel ons in voor een strategie en creatieve concepten waarmee u zich op het web én in het echte leven onderscheidend profileert.

Webteksten

U leest ze vaak: websiteteksten die heel technisch of intern gericht zijn, zodat alleen de afzender ze begrijpt. Ze spreken u niet aan, letterlijk en figuurlijk. Of ze zijn te lang, zodat u moet scrollen.

Goede webteksten zijn persoonlijk, helder, kort en zetten aan tot actie. En zetten uw website, met zoektermen en landingspages, hoog in zoekmachines. Schrijven voor internet heeft zijn eigen spelregels.

Webspresso adviseert u graag over webtekst, voor websites, blogs of andere social media. En levert die ook. Geschreven voor de gebruiker, met de gebruiker in het hoofd. Vraag ons naar goede voorbeelden.

Usability advies

Uw website onder de loep. Wij brengen uw doelgroep, wensen en doelstellingen in kaart en toetsen uw website aan de door u gestelde criteria en de huidige eisen van het internetlandschap. Als u dat wilt, adviseren wij u over hoe wij uw website, met vaak niet al te ingrijpende aanpassingen, kunnen verbeteren.

Als het gaat om usability zijn bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid belangrijke uitgangspunten. Daarnaast kijken wij of uw website voldoet aan een aantal standaard ontwerpprincipes en webconventies.

Waar kan uw website beter? En hoe?
Laat ons uw plek op het internet eens onder de loep nemen!

Ons team

 • Roeland Havinga - Oprichter / Lead developer

  Roeland Havinga - Founder / Lead developer

  Creatieve ontwikkelaar met kloppend hart voor internet en communicatie. Een kei in concepting, projectmanagement, interaction design en (mobile) internet development. Lyrisch over de potentie en kracht van mobiel internet: mensen daar bereiken waar andere media niet komen.

  Volgde Marketing en Reclame en Communicatie en Multimedia Design. Was onder meer werkzaam bij TBWA en Spreadit/Hart voor de Zaak.

  Stefan Hendriks - SEO & SEA Consultant

  Stefan Hendriks - SEO & SEA Consultant

  Marketeer met plezier in cijfers en websites. Sterk in het beoordelen van websites voor vindbaarheid door Google (SEO) en het maken van plannen voor betere zicht- en vindbaarheid er van. Is Google Partner sinds 2015 en heeft ruime ervaring in online adverteren (SEA).

  Startte na IVA Business School in de autobranche en kwam na de heao in de (online) marketing terecht.

  Robert Lammerding - Art director

  Robert Lammerding - Art director

  Allround creatief met bergen ervaring op zak. Sterk in concept, grafische vormgeving, art direction, web design/user interface, DTP, drukwerk begeleiding, signing en fotografie. Hij was winnaar van de nationale beroepen wedstrijd RTO ‘89 en de World Skills, gold medallist Graphic Design ‘89.

  Doorliep het Grafisch Lyceum Rotterdam en werkte onder meer als Art director voor TBWA, Creative director bij Brunotti Europe en Art director bij Zizo: creatie en litho.

Een greep uit ons werk

Vanuit vele hoeken weten bedrijven Webspresso te vinden voor een professionele (mobiele) website.

Van enkele overzichtelijke pagina’s tot sites met complexere structuur en functionaliteit: hier een greep uit gerealiseerd Webspresso werk. Uiteraard is er nog voldoende plaats voor uw website.

Ook die laten wij graag met trots zien!

Adres

Koekoekslaan 77
3121XJ Schiedam Nederland

Telefoonummers

Roeland Havinga
+31 6 412 333 65